Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone plastry wieprzowego schabu bez kości, doprawione solą i pieprzem, panierowane w jajku i bułce tartej. Podane z ugotowanymi ziemniakami i surówką colesław.
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 656
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 504
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 656
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 504
Składniki
Kapustę szatkujemy nożem i wkładamy do większej miski. Obraną marchew trzemy na piórka i dodajemy do kapusty, dodajemy również pokrojoną w kostkę cebule. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Zrobioną surówkę przekładamy do mniejszej, szklanej miski, zakrywamy spożywczą folią i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę żeby smaki się przegryzły.
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy panierowane w jajku i bułce tartej, doprawione solą i pieprzem plastry schabu z obu stron na rumiany kolor, do ich miękkości. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Gotowe kotlety schabowe podajemy z ziemniakami oraz z surówką colesław. Smacznego !!!