Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z piersi z kurczak chyba najczęściej króluje w polskich domach. Lubią go zarówno dorośli jak i dzieci. Moi domownicy również, nawet zdarza się nieraz, że starszy Synek poprosi o dokładkę. Jednak ostatnio trochę go zmodyfikowałam, zamiast tradycyjnej panierki użyłam płatków owsianych. Wyszło nawet fajnie. Zapraszam :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem, a następnie rozbić tłuczkiem. Rozbite kotlety obtoczyć w mącę, roztrzepanych jajkach i na samym końcu w płatkach owsianych. Smażyć na mocno rozgrzanym ogniu, przez ok. 15 min., co jakiś czas obracając. Usmażone kotlety warto posypać suszonymi śliwkami.
Smacznego :)