Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z piersi z kurczak chyba najczęściej króluje w polskich domach. Lubią go zarówno dorośli jak i dzieci. Moi domownicy również, nawet zdarza się nieraz, że starszy Synek poprosi o dokładkę. Jednak ostatnio trochę go zmodyfikowałam, zamiast tradycyjnej panierki użyłam płatków owsianych. Wyszło nawet fajnie. Zapraszam :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem, a następnie rozbić tłuczkiem. Rozbite kotlety obtoczyć w mącę, roztrzepanych jajkach i na samym końcu w płatkach owsianych. Smażyć na mocno rozgrzanym ogniu, przez ok. 15 min., co jakiś czas obracając. Usmażone kotlety warto posypać suszonymi śliwkami.
Smacznego :)