Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z piersi z kurczak chyba najczęściej króluje w polskich domach. Lubią go zarówno dorośli jak i dzieci. Moi domownicy również, nawet zdarza się nieraz, że starszy Synek poprosi o dokładkę. Jednak ostatnio trochę go zmodyfikowałam, zamiast tradycyjnej panierki użyłam płatków owsianych. Wyszło nawet fajnie. Zapraszam :)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5730
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4492
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 224
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5730
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4492
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 224
Składniki
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem, a następnie rozbić tłuczkiem. Rozbite kotlety obtoczyć w mącę, roztrzepanych jajkach i na samym końcu w płatkach owsianych. Smażyć na mocno rozgrzanym ogniu, przez ok. 15 min., co jakiś czas obracając. Usmażone kotlety warto posypać suszonymi śliwkami.
Smacznego :)