Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako, ze najlepszym z warzyw jest kotlet z karkowki, polecam .Wspaniale, przepyszne, bardzo proste.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1503
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 215
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1503
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 215
Składniki
Kotlety dokladnie myjemy, najpierw nieco rozbijamy nakluwaczem, nastepnie przez folie bardzo dokladnie rozbijamy rozbijakiem (wczesniej nalezy poprzecinac nozyczkami przerosty, aby kotlety sie dobrze rozbijaly). Ukladamy na talerzu i z obu stron posypujemy sola , pieprzem i solidnie czosnkiem granulowanym. Zostawiamy na godzinke. Na patelni rozgrzewamy olej, kotlety panierujemy tylko w mace (lekko dociskajac reka) i smazymy na 6,5 (skala 10) tylko do momentu zezlocenia sie maki (nie za dlugo) z obu stron. Ja dodatkowo jeszcze na 2 minutki przykrywam pokrywa do patelni(z dziurkami). Wspaniale!!!