Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet z karkowki na patelni.

Kotlet z karkowki na patelni.

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3090

Dodano:

Odsłon: 11308

Jako, ze najlepszym z warzyw jest kotlet z karkowki, polecam .Wspaniale, przepyszne, bardzo proste.

Składniki

  • 2 solidne kotlety z karkowki
  • olej rzepakowy
  • maka zytnia
  • sol, pieprz czarny, czosnek granulowany
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kotlety dokladnie myjemy, najpierw nieco rozbijamy nakluwaczem, nastepnie przez folie bardzo dokladnie rozbijamy rozbijakiem (wczesniej nalezy poprzecinac nozyczkami przerosty, aby kotlety sie dobrze rozbijaly).

    Ukladamy na talerzu i z obu stron posypujemy sola , pieprzem i solidnie czosnkiem granulowanym. Zostawiamy na godzinke.

    Na patelni rozgrzewamy olej, kotlety panierujemy tylko w mace (lekko dociskajac reka) i smazymy na 6,5 (skala 10) tylko do momentu zezlocenia sie maki (nie za dlugo) z obu stron. Ja dodatkowo jeszcze na 2 minutki przykrywam pokrywa do patelni(z dziurkami).

    Wspaniale!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 10 lutego 2016 Ja tez takie uwielbiam, chociaz nie jestem mezem :-)))

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń