Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako, ze najlepszym z warzyw jest kotlet z karkowki, polecam .Wspaniale, przepyszne, bardzo proste.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Składniki
Kotlety dokladnie myjemy, najpierw nieco rozbijamy nakluwaczem, nastepnie przez folie bardzo dokladnie rozbijamy rozbijakiem (wczesniej nalezy poprzecinac nozyczkami przerosty, aby kotlety sie dobrze rozbijaly). Ukladamy na talerzu i z obu stron posypujemy sola , pieprzem i solidnie czosnkiem granulowanym. Zostawiamy na godzinke. Na patelni rozgrzewamy olej, kotlety panierujemy tylko w mace (lekko dociskajac reka) i smazymy na 6,5 (skala 10) tylko do momentu zezlocenia sie maki (nie za dlugo) z obu stron. Ja dodatkowo jeszcze na 2 minutki przykrywam pokrywa do patelni(z dziurkami). Wspaniale!!!