Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet z ryżu i jajek

Kotlet z ryżu i jajek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15993

Dodano:

Odsłon: 3610

Kotlet bez mięsa smakuje też wybornie.

Składniki

  • Składniki:
  • Jajka na twardo 3 szt.
  • Ryż 100 gram
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka mielona wędzona słodka do smaku
  • Jajko surowe 1 szt.
  • Bułka tarta do masy 2-3 łyżki
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ryz ugotować według opisu na opakowaniu i ostudzać. Następnie wymieszać z posiekanymi jajkami z żółtkiem, bułką tartą, wbić surowe jajko, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką wędzoną słodką. Dokładnie wyrobić masę, formować na dłoni kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń