Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny Zagrebački Odrezak, czyli kotlet cielęcy z Zagrzebia. Przepis pochodzi z 435. odcinka programu "Ewa gotuje".
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 215
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 82
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 427
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 215
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 82
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 427
Składniki
Ogórki pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski z kwaśną śmietaną. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i musztardę. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z cytryny. Wymieszać i odstawić do przegryzienia.
Mięso przykryć folią i dobrze rozbić (jak na roladę). Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Na każdym plastrze położyć na przemian po dwa plasterki sera i szynki. Zwinąć w rulon. Obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanych jajkach, posypać bułką tartą. Usmażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym maśle klarowanym.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z sosem i cząstkami cytryny.