Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny Zagrebački Odrezak, czyli kotlet cielęcy z Zagrzebia. Przepis pochodzi z 435. odcinka programu "Ewa gotuje".
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 144
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 109
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16106
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 71
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 181
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 689
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 144
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 109
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16106
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 71
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 181
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 689
Składniki
Ogórki pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski z kwaśną śmietaną. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i musztardę. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z cytryny. Wymieszać i odstawić do przegryzienia.
Mięso przykryć folią i dobrze rozbić (jak na roladę). Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Na każdym plastrze położyć na przemian po dwa plasterki sera i szynki. Zwinąć w rulon. Obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanych jajkach, posypać bułką tartą. Usmażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym maśle klarowanym.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z sosem i cząstkami cytryny.