Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny Zagrebački Odrezak, czyli kotlet cielęcy z Zagrzebia. Przepis pochodzi z 435. odcinka programu "Ewa gotuje".
Ciasto jogurtowe z kubeczka to najprostsze ciasto które przygotujesz bez użyc...
Odsłon: 483
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad z kurczakiem, a ten od razu mi si...
Odsłon: 117
Podczas jednej ze swoich podróży do doliny Neretwy w Dalmacji, Robert Makłowi...
Odsłon: 1039
Nie ma to jak niedzielny obiad, który nie może obyć się oczywiście bez kawałk...
Odsłon: 203
Ciasto jogurtowe z kubeczka to najprostsze ciasto które przygotujesz bez użyc...
Odsłon: 483
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad z kurczakiem, a ten od razu mi si...
Odsłon: 117
Podczas jednej ze swoich podróży do doliny Neretwy w Dalmacji, Robert Makłowi...
Odsłon: 1039
Nie ma to jak niedzielny obiad, który nie może obyć się oczywiście bez kawałk...
Odsłon: 203
Składniki
Ogórki pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski z kwaśną śmietaną. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i musztardę. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z cytryny. Wymieszać i odstawić do przegryzienia.
Mięso przykryć folią i dobrze rozbić (jak na roladę). Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Na każdym plastrze położyć na przemian po dwa plasterki sera i szynki. Zwinąć w rulon. Obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanych jajkach, posypać bułką tartą. Usmażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym maśle klarowanym.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z sosem i cząstkami cytryny.