Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam propozycję na kotlety z mięsa mielonego i kapusty białej, które w smaku przypominają nasze polskie gołąbki. Jest to prosta kombinacja i trochę inna.
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 22
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 38
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 2351
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 22
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 38
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 2351
Składniki
Kapustę poszatkować drobno i przełożyć do miski. Cebulę i czosnek drobno pokroić w kostkę. Zeszklić cebulę na 1 łyżce oleju i później dorzucić czosnek( nie za długo, aby nie stał się gorzki). Zrumienione warzywa przełożyć do kapusty. Natkę pietruszki i gałązki tymianku posiekać i przełożyć do kapusty Mięso mielone, jajka i kaszę manną dodać do kapusty, cebuli, czosnku i posiekanych wcześniej ziół. Całość razem wyrobić na jednolitą masę, a następnie doprawić do smaku przyprawami. Na koniec jeszcze raz wymieszać.
Do miski nalać zimną wodę. Lekko zwilżonymi rękami uformować kulki o średnicy około 5 cm.
Kulki smażyć na rozgrzanej patelni na rumiany kolor z dodatkiem pozostałego oleju. Po obsmażeniu kulki mięsne przełożyć do garnka, dodać ziele angielskie, liść laurowy, passatę pomidorową, koncentrat pomidorowy i zalać wodą do przykrycia mięsa. Dusić na małym ogniu około 40 minut. Na koniec doprawić do smaku sos. *Patelnią podczas smażenia nie warto ruszać, ponieważ mięso ma się zamknąć od zewnątrz, jak ma być duszone.
Życzę smacznego:)!!!