Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam propozycję na kotlety z mięsa mielonego i kapusty białej, które w smaku przypominają nasze polskie gołąbki. Jest to prosta kombinacja i trochę inna.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Kapustę poszatkować drobno i przełożyć do miski. Cebulę i czosnek drobno pokroić w kostkę. Zeszklić cebulę na 1 łyżce oleju i później dorzucić czosnek( nie za długo, aby nie stał się gorzki). Zrumienione warzywa przełożyć do kapusty. Natkę pietruszki i gałązki tymianku posiekać i przełożyć do kapusty Mięso mielone, jajka i kaszę manną dodać do kapusty, cebuli, czosnku i posiekanych wcześniej ziół. Całość razem wyrobić na jednolitą masę, a następnie doprawić do smaku przyprawami. Na koniec jeszcze raz wymieszać.
Do miski nalać zimną wodę. Lekko zwilżonymi rękami uformować kulki o średnicy około 5 cm.
Kulki smażyć na rozgrzanej patelni na rumiany kolor z dodatkiem pozostałego oleju. Po obsmażeniu kulki mięsne przełożyć do garnka, dodać ziele angielskie, liść laurowy, passatę pomidorową, koncentrat pomidorowy i zalać wodą do przykrycia mięsa. Dusić na małym ogniu około 40 minut. Na koniec doprawić do smaku sos. *Patelnią podczas smażenia nie warto ruszać, ponieważ mięso ma się zamknąć od zewnątrz, jak ma być duszone.
Życzę smacznego:)!!!