Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sznycle wiedeńskie. Ale ja nie miałem szynki cielęcej. Powstał przepis wzorowany. PS : trudne mięso. Podałem z młodymi ziemniakami okraszonymi cebulką duszona na maśle ze śmietaną zredukowaną.
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 366
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 807
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 318
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 366
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 807
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 318
Składniki
Cielęcinę rozbiłem najpierw je po nacinając ( brzegi ). Grubość pożądana 3-4 mm. Tak rozbite kotlety panierowałem w mące, jajku i bułce tartej. Przed panierowaniem osuszyłem płaty cielęciny papierowym ręcznikiem, posoliłem je. Po panierowaniu warto strząsnąć z kotletów nadmiar mąki i bułki ( zbyt gruba panierka to zbędne kalorie ). Na koniec docisnąłem panierkę dłonią, aby drobinki bułki nie osypywały się na patelnię. Na patelnię wlałem oliwę w ilości takiej, aby kotlety pływały w nim. Jak tłuszcz rozgrzał się, przyrumieniłem kotlety z obu stron po 5 min . Zmniejszyłem ogień, położyłem na każdym plasterek masła, przykryłem patelnię , zostawiając szparkę. Po 5 minutach przewróciłem kotlety, przykryłem aby doszły , następne 5 minut.