Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, kruche mięso. Warto sobie zafundować od czasu do czasu.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44631
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182039
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 216
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44631
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182039
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 216
Składniki
Kotlety cielęce umyć, podzielić na plastry, posolić, oprószyć białym pieprzem, obsmażyć na maśle. Zalać wodą, posypać lubczykiem, dodać pokrojoną w piórka cebulę, dusić do miękkości pod przykryciem. Miękkie mięso wyjąć z naczynia, w którym się dusiło. Z mąki i śmietany sporządzić zawiesinę, rozprowadzić ją ciepłym sosem spod mięsa. Zawiesinę wlać do pozostałego sosu. Energicznie mieszając, doprowadzić sos do wrzenia. Przyprawić do smaku, włożyć kawałki mięsa. Kotlety podawać posypane posiekanym szczypiorkiem, z młodymi ziemniakami i gotowaną młodą kapustą.
SMACZNEGO :)