Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, kruche mięso. Warto sobie zafundować od czasu do czasu.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34681
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 913
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 360
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3994
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34681
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 913
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 360
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3994
Składniki
Kotlety cielęce umyć, podzielić na plastry, posolić, oprószyć białym pieprzem, obsmażyć na maśle. Zalać wodą, posypać lubczykiem, dodać pokrojoną w piórka cebulę, dusić do miękkości pod przykryciem. Miękkie mięso wyjąć z naczynia, w którym się dusiło. Z mąki i śmietany sporządzić zawiesinę, rozprowadzić ją ciepłym sosem spod mięsa. Zawiesinę wlać do pozostałego sosu. Energicznie mieszając, doprowadzić sos do wrzenia. Przyprawić do smaku, włożyć kawałki mięsa. Kotlety podawać posypane posiekanym szczypiorkiem, z młodymi ziemniakami i gotowaną młodą kapustą.
SMACZNEGO :)