Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, kruche mięso. Warto sobie zafundować od czasu do czasu.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 93
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3989
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 138
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 93
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3989
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 138
Składniki
Kotlety cielęce umyć, podzielić na plastry, posolić, oprószyć białym pieprzem, obsmażyć na maśle. Zalać wodą, posypać lubczykiem, dodać pokrojoną w piórka cebulę, dusić do miękkości pod przykryciem. Miękkie mięso wyjąć z naczynia, w którym się dusiło. Z mąki i śmietany sporządzić zawiesinę, rozprowadzić ją ciepłym sosem spod mięsa. Zawiesinę wlać do pozostałego sosu. Energicznie mieszając, doprowadzić sos do wrzenia. Przyprawić do smaku, włożyć kawałki mięsa. Kotlety podawać posypane posiekanym szczypiorkiem, z młodymi ziemniakami i gotowaną młodą kapustą.
SMACZNEGO :)