Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, kruche mięso. Warto sobie zafundować od czasu do czasu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115487
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7863
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2969
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1346
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1226
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115487
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7863
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2969
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1346
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1226
Składniki
Kotlety cielęce umyć, podzielić na plastry, posolić, oprószyć białym pieprzem, obsmażyć na maśle. Zalać wodą, posypać lubczykiem, dodać pokrojoną w piórka cebulę, dusić do miękkości pod przykryciem. Miękkie mięso wyjąć z naczynia, w którym się dusiło. Z mąki i śmietany sporządzić zawiesinę, rozprowadzić ją ciepłym sosem spod mięsa. Zawiesinę wlać do pozostałego sosu. Energicznie mieszając, doprowadzić sos do wrzenia. Przyprawić do smaku, włożyć kawałki mięsa. Kotlety podawać posypane posiekanym szczypiorkiem, z młodymi ziemniakami i gotowaną młodą kapustą.
SMACZNEGO :)