Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne delikatne kotlety devolay z masełkiem w złocistej panierce. Roladki przygotowane z mięsa mielonego są szybkim pomysłem na smaczny obiad.
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 132
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 336
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44833
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 132
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 336
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44833
Składniki
Masło łączymy ze szczyptą soli i pieprzu. Dodajemy posiekany czosnek i posiekaną natkę. Zawijamy w rulon i wkładamy na schłodzenia do lodówki. Z mięsa formujemy kulki przykrywany folią i dociskamy np. talerzem. Uformuje się nam kotlet. Schłodzone masło dzielimy na słupki. Następnie kładziemy słupek masła na mięso i zawijamy.
Roladki obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Następnie jeszcze raz w jajku i bułce. W miedzyczasie w małym garnku rozgrzewamy olej.
Kotlety smażymy po jednym lub dwa. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz zmniejszamy ogień i smażymy okolo 10-12 minut cały czas kontrolując temperaturę żeby nie spalić. W połowie czasu odwracamy na drugą stronę. Gotowe.. Smacznego