Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne delikatne kotlety devolay z masełkiem w złocistej panierce. Roladki przygotowane z mięsa mielonego są szybkim pomysłem na smaczny obiad.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34934
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17369
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34934
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17369
Składniki
Masło łączymy ze szczyptą soli i pieprzu. Dodajemy posiekany czosnek i posiekaną natkę. Zawijamy w rulon i wkładamy na schłodzenia do lodówki. Z mięsa formujemy kulki przykrywany folią i dociskamy np. talerzem. Uformuje się nam kotlet. Schłodzone masło dzielimy na słupki. Następnie kładziemy słupek masła na mięso i zawijamy.
Roladki obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Następnie jeszcze raz w jajku i bułce. W miedzyczasie w małym garnku rozgrzewamy olej.
Kotlety smażymy po jednym lub dwa. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz zmniejszamy ogień i smażymy okolo 10-12 minut cały czas kontrolując temperaturę żeby nie spalić. W połowie czasu odwracamy na drugą stronę. Gotowe.. Smacznego