Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne delikatne kotlety devolay z masełkiem w złocistej panierce. Roladki przygotowane z mięsa mielonego są szybkim pomysłem na smaczny obiad.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 516
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2680
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 736
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2959
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 516
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2680
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 736
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2959
Składniki
Masło łączymy ze szczyptą soli i pieprzu. Dodajemy posiekany czosnek i posiekaną natkę. Zawijamy w rulon i wkładamy na schłodzenia do lodówki. Z mięsa formujemy kulki przykrywany folią i dociskamy np. talerzem. Uformuje się nam kotlet. Schłodzone masło dzielimy na słupki. Następnie kładziemy słupek masła na mięso i zawijamy.
Roladki obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Następnie jeszcze raz w jajku i bułce. W miedzyczasie w małym garnku rozgrzewamy olej.
Kotlety smażymy po jednym lub dwa. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz zmniejszamy ogień i smażymy okolo 10-12 minut cały czas kontrolując temperaturę żeby nie spalić. W połowie czasu odwracamy na drugą stronę. Gotowe.. Smacznego