Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety drobiowe

Kotlety drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2124 Ocena: 47402

Dodano:

Odsłon: 44541

Dla nas idealne połączenie smaków. Proste do zrobienia, no może troszkę trzeba uważać przy obracaniu, ale efekt końcowy powala smakiem.

Składniki

  • 300 g filetów drobiowych
  • 1 duża cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1 jajko
  • mąka ziemniaczana (do zagęszczenia)
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i paprykę kroimy w mniejszą kostkę.

    Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w kostkę, troszkę większą od cebuli i papryki.

    Do miski wrzucamy mięso, cebulę i paprykę. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, jajko, musztardę, majonez, przyprawy, składniki mieszamy.

    Następnie dodajemy mąkę. Masa ma być gęsta.

    Na rozgrzany olej wrzucamy (łyżką) przygotowaną masę (mają wyjść takie a’la placki). Smażymy na złoto z jednej i z drugiej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń