Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne kotlety w bezglutenowej panierce. Idealne na pożywny i zdrowy obiadek :)
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2575
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 728
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1528
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13986
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2575
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 728
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1528
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13986
Składniki
Pierś z kurczaka oczyszczamy ze ścięgien i włókien, dzielimy na kotlety i rozbijamy je lekko tłuczkiem do mięsa (przez folię spożywczą*). * w ten sposób unikniemy rozerwania się delikatnego mięsa kurczaka. Rozbite kotlety oprószamy z obu stron przyprawą do kurczaka oraz nacieramy przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Kotlety odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Tak przyprawione kotlety obtaczamy w mące gryczanej, następnie w roztrzepanym jajku (można dodać dodatkową szczyptę przyprawy do kurczaka) i bezglutenowej bułce tartej.
Kotlety smażymy z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Życzę smacznego! :)