Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet drobiowy to klasyka na naszych stołach. Postanowiłam nieco go urozmaicić dodając z każdej strony rozbitego mięsa plasterek sera żółtego, a potem dopiero panierowałam. Ser wtopił się w panierkę i wyszły na prawdę pyszne kotlety drobiowe, które podałam z mizerią. Będziemy na pewno powtarzać.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10663
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10663
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w poprzek na ok 2 centymetrowe plastry mięsa, które rozbijamy delikatnie za pomocą tłuczka
Każdy kawałek mięsa solimy, doprawiamy pieprzem i słodką papryką w proszku
Przygotowujemy ser żółty: Plastry sera ( ja użyłam gotowego sera w plastrach ) kroimy na kawałki, które wielkością będą odpowiadać wielkości kotleta. Musimy ich mieć dwa razy więcej niż kotletów, bo każdy kawałek mięsa okładamy serem z dwóch stron
Tak przygotowane mięso obtaczamy najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na koniec w tartej bułce
Smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony
Podajemy z ryżem bądź ziemniakami i ulubioną surówką