Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet drobiowy to klasyka na naszych stołach. Postanowiłam nieco go urozmaicić dodając z każdej strony rozbitego mięsa plasterek sera żółtego, a potem dopiero panierowałam. Ser wtopił się w panierkę i wyszły na prawdę pyszne kotlety drobiowe, które podałam z mizerią. Będziemy na pewno powtarzać.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 242
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 242
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w poprzek na ok 2 centymetrowe plastry mięsa, które rozbijamy delikatnie za pomocą tłuczka
Każdy kawałek mięsa solimy, doprawiamy pieprzem i słodką papryką w proszku
Przygotowujemy ser żółty: Plastry sera ( ja użyłam gotowego sera w plastrach ) kroimy na kawałki, które wielkością będą odpowiadać wielkości kotleta. Musimy ich mieć dwa razy więcej niż kotletów, bo każdy kawałek mięsa okładamy serem z dwóch stron
Tak przygotowane mięso obtaczamy najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na koniec w tartej bułce
Smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony
Podajemy z ryżem bądź ziemniakami i ulubioną surówką