Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich kotletów drobiowych jeszcze nie jedliście, ich smak jest niesamowity, rozpływa się w ustach. Chcesz zaskoczyć rodzinę, gości, szukasz nowych pomysłów, oto przepis dla Ciebie.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3164
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 556
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2304
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3164
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 556
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2304
Składniki
Sposób przygotowania kotletów: 1. Mięso oczyszczam z błonek, bardzo drobno kroję, przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję starta cebulę, wsypuję bułkę tartą, paprykę ostrą, sól, oragano. Mieszam masę mięsną aż będzie idealnie jednolita. Z masy mięsnej formuję kulki, obtaczam mące i nakładam na rozgrzany olej, smażę.
1. Kurki dokładnie oczyszczam, płuczę na sitku. Na patelni rozpuszczam masło, dodaję obraną, pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany drobno czosnek, podsmażam. 2. Następnie dodaję wcześniej przygotowane kurki, podsmażam około 10 minut, doprawiam pieprzem, kurkumą oraz solą, wlewam bulion rosołowy. 3. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną, gotuję do momentu zagotowania
4. Sos łączę z kotletami. 5. Danie gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 6. Smacznego.