Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach kotlety,dzięki majonezowi,smak jest bardziej wyrazisty,a mięso delikatne i soczyste.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40684
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1071
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3412
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40684
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1071
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3412
Składniki
Filety umyć osuszyć,przeciąć wzdłuż na pół. Każdą z połówek przykryć folią spożywczą lub woreczkiem śniadaniowym i rozbić tłuczkiem. Zdjąć folię,przyprawić solą i pieprzem oraz ulubioną przyprawą do drobiu,z obu stron,następnie z jednej strony posmarować majonezem(na jeden kawałek mięsa jedna łyżka z czubkiem majonezu,w zależności od wielkości fileta). Panierować w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem,następnie w bułce tartej,jajku i jeszcze raz w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu z obu stron na rumiano. Układać na płaskim talerzu i przykryć głębokim,żeby były miękkie i soczyste za nim ugotują się ziemniaki. Podawać z ulubionymi dodatkami.