Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowe pyszne kotleciki, takich jeszcze nie jadłeś. Smak tych kotletów rozpływa się w ustach, koniecznie musisz wypróbować. Zdradzę Ci jeden sekret nie musisz stać przy patelni.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93843
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2704
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3530
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1625
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2299
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93843
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2704
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3530
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1625
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2299
Składniki
1. Mięso kroję bardzo drobno, wsypuję bułkę tartą, czosnek, sól, paprykę ostrą, wbijam jajko i wyrabiam masę mięsną. Następnie formuję kotlety okrągłe, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piekę 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
2. Po upieczeniu kotlety przekładam do naczynia, polewam sosem paprykowym, na wierzchu każdego kotleta układam plasterek sera mozzarella. 3. Ponownie umieszczam kotlety w piekarniku i zapiekam 10 minut.
4. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką 5. Smacznego.