Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowe pyszne kotleciki, takich jeszcze nie jadłeś. Smak tych kotletów rozpływa się w ustach, koniecznie musisz wypróbować. Zdradzę Ci jeden sekret nie musisz stać przy patelni.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 262
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1243
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13377
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 262
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1243
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13377
Składniki
1. Mięso kroję bardzo drobno, wsypuję bułkę tartą, czosnek, sól, paprykę ostrą, wbijam jajko i wyrabiam masę mięsną. Następnie formuję kotlety okrągłe, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piekę 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
2. Po upieczeniu kotlety przekładam do naczynia, polewam sosem paprykowym, na wierzchu każdego kotleta układam plasterek sera mozzarella. 3. Ponownie umieszczam kotlety w piekarniku i zapiekam 10 minut.
4. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką 5. Smacznego.