Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie dziwimy się dlaczego wiele osób mówi, że kotlety z piersi kurczaka wychodzą suche…nie wiemy, co robimy „nie tak” ale zawsze wychodzą nam soczyste. Pyszną alternatywą są trybowane udka kurczaka. Zapewniamy! Zawsze wyjdą soczyste! Tym razem marynowaliśmy je 12 godzin.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457036
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1275
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2143
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457036
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1275
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2143
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Składniki
Mięso oczyszczamy. Jogurt mieszamy z przyprawami. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Mięso mieszamy z marynatą, odstawiamy w zimne miejsce na 12 h. Co jakiś czas mieszamy. Udka wyjmujemy z marynaty, obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach i panierce. Smażymy na rumiano. Osączamy na papierowym ręczniku. Przez kilka minut po usmażeniu przykrywamy, wtedy będą bardziej soczyste, a mięso „dojdzie” w punkt.