Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie dziwimy się dlaczego wiele osób mówi, że kotlety z piersi kurczaka wychodzą suche…nie wiemy, co robimy „nie tak” ale zawsze wychodzą nam soczyste. Pyszną alternatywą są trybowane udka kurczaka. Zapewniamy! Zawsze wyjdą soczyste! Tym razem marynowaliśmy je 12 godzin.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1823
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1586
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1542
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2040
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1823
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1586
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1542
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2040
Składniki
Mięso oczyszczamy. Jogurt mieszamy z przyprawami. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Mięso mieszamy z marynatą, odstawiamy w zimne miejsce na 12 h. Co jakiś czas mieszamy. Udka wyjmujemy z marynaty, obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach i panierce. Smażymy na rumiano. Osączamy na papierowym ręczniku. Przez kilka minut po usmażeniu przykrywamy, wtedy będą bardziej soczyste, a mięso „dojdzie” w punkt.