Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne, soczyste kotlety drobiowe na ostro. Kotlety smażymy bez tłuszczu a smakiem przypominają kebab.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4255
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11609
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6641
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5530
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13719
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4255
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11609
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6641
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5530
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13719
Składniki
Porcja na ok. 9 kotletów. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso z piersi i cebulę rozdrobnić w malakserze. Dodać jajko, paprykę, czosnek, wszystkie przyprawy i wymieszać.
Formujemy kotlety. Na rozgrzaną patelnie z grubym dnem układamy kawałek papieru do pieczenia. Na papierze rozkładamy kotlety, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy płomień prawie do minimum. Kotlety smażymy po ok. 4 minuty z każdej strony.
Ps. Kotlety wyśmienicie smakują z kuskusem z kalafiora i salsą truskawkową. Wszystko znajdziecie w moich przepisach.