Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis od mojego taty a smak niezapomniany.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 116
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 146
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4208
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8689
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 116
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 146
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4208
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8689
Składniki
Grzyby namoczyłam na noc. Następnego dnia ugotowałam je około godziny.
Grzyby zmalaksowałam i doprawiłam przed dodaniem jaja, tak, żeby można było spróbować. Potem dodałam przesmażona cebulę, jajo, bułkę tartą o objętości jaja. Masę wymieszałam i zostawiłam aby się odstała w lodówce.
Uformowałam płaskie kotlety mokrymi dłońmi i obtoczyłam je jeszcze w bułce tartej. Usmażyłam na rumiano. Oczywiście kotlety taty są najsmaczniejsze. Smacznego :)