Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis od mojego taty a smak niezapomniany.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119026
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8825
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3200
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2818
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119026
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8825
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3200
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2818
Składniki
Grzyby namoczyłam na noc. Następnego dnia ugotowałam je około godziny.
Grzyby zmalaksowałam i doprawiłam przed dodaniem jaja, tak, żeby można było spróbować. Potem dodałam przesmażona cebulę, jajo, bułkę tartą o objętości jaja. Masę wymieszałam i zostawiłam aby się odstała w lodówce.
Uformowałam płaskie kotlety mokrymi dłońmi i obtoczyłam je jeszcze w bułce tartej. Usmażyłam na rumiano. Oczywiście kotlety taty są najsmaczniejsze. Smacznego :)