Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się klasyczne schabowe lub kotlety mielone? W takim razie musisz przetestować przepis na kotlety gyros. To doskonałe urozmaicenie codziennych obiadów, chociaż sprawdzą się również przy większych, rodzinnych uroczystościach. Warto przygotować ich nieco więcej, bo ekspresowo znikają z talerzy, a prośby o dokładkę pojawiają się niemal zawsze.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3826
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 44
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3306
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3826
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 44
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3306
Składniki
Każdy filet z kurczaka oczyść i zrób w nim 6 nacięć co 1-2 centymetry, nie docinając do końca. Teraz przygotuj składniki. Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i posiekaj. Plastry boczku podziel na trzy części. Ogórki kiszone pokrój w plastry. Mozzarellę także pokrój w plasterki. Umytą cebulę posiekaj w piórka.
Nadziewaj filety z kurczaka: na początek mały plasterek boczku, ogórki kiszone z mozzarellą, cebula, ponownie plasterek boczku, kilka kawałków papryki z mozzarellą i na koniec znowu plasterek boczku.
Tak przygotowane mięso natrzyj przyprawą gyros. Skrop oliwą z oliwek.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Nakryj filety z kurczaka i piecz je przez 20 minut. Po tym czasie natrzyj mięso majonezem i piecz przez kolejne 15 minut bez nakrycia.