Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się klasyczne schabowe lub kotlety mielone? W takim razie musisz przetestować przepis na kotlety gyros. To doskonałe urozmaicenie codziennych obiadów, chociaż sprawdzą się również przy większych, rodzinnych uroczystościach. Warto przygotować ich nieco więcej, bo ekspresowo znikają z talerzy, a prośby o dokładkę pojawiają się niemal zawsze.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3678
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3678
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Składniki
Każdy filet z kurczaka oczyść i zrób w nim 6 nacięć co 1-2 centymetry, nie docinając do końca. Teraz przygotuj składniki. Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i posiekaj. Plastry boczku podziel na trzy części. Ogórki kiszone pokrój w plastry. Mozzarellę także pokrój w plasterki. Umytą cebulę posiekaj w piórka.
Nadziewaj filety z kurczaka: na początek mały plasterek boczku, ogórki kiszone z mozzarellą, cebula, ponownie plasterek boczku, kilka kawałków papryki z mozzarellą i na koniec znowu plasterek boczku.
Tak przygotowane mięso natrzyj przyprawą gyros. Skrop oliwą z oliwek.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Nakryj filety z kurczaka i piecz je przez 20 minut. Po tym czasie natrzyj mięso majonezem i piecz przez kolejne 15 minut bez nakrycia.