Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak dobrych kotletów, jak kotlety hutnika jeszcze nie jadłeś. To solidne danie dla każdego, kto ma ochotę na sycący obiad. Wbrew pozorom niewiele z nimi roboty. Gwarantujemy, że będziecie często powracać do tego przepisu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8648
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10279
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8648
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10279
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 738
Składniki
Pokrój paprykę na drobne kawałki. Ser żółty zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
Każdy filet z kurczaka przekrój wzdłuż. Delikatnie rozbij tłuczkiem. Posól i popieprz z każdej strony. Teraz od wewnątrz rozsmaruj na każdym kotlecie serek śmietankowy. Ułóż po kilka kawałków papryki czerwonej. Dopraw czosnkiem granulowanym i majerankiem. Rozłóż równomiernie ser. Zawiń każdy kotlet mocno, aby powstała roladka. Możesz spiąć mięso z farszem wykałaczką.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż roladki z każdej strony na średnim ogniu. Kiedy się zarumienią, zdejmij je z patelni. Obwiń każdą roladkę plastrem boczku wędzonego i posyp tymiankiem. Ponownie ułóż na patelni i smaż tak długo, aż boczek zrobi się złoto-brązowy.