Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety imperial to pyszne schabowe roladki nadziewane szynką i serem, panierowane na złoty kolor. Będą idealnie smakować podane z ziemniaczanym purée i lekką sałatką.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Schab pokrój na kotlety. Każdy z nich rozbij delikatnie tłuczkiem, uważaj, aby nie były zbyt cienkie, najlepsza grubość to około 6 mm.
Na kotlety połóż po jednym lub dwa plasterki sera i szynki, oprósz delikatnie solą i pieprzem.
Każdy z kawałków zwiń ciasno w rulon, tak żeby powstała roladka. Następnie oprósz mąką pszenną, zanurz w roztrzepanym jajku, a na samym końcu obtocz w bułce tartej.
Roladki smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony do zarumienienia.