Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega smaczne połączenie kaszy jaglanej, tuńczyka, suszonych pomidorów i kilku innych dodatków. Podane z lekką sałatką stanowią syty i pełnowartościowy posiłek.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5510
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29861
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19559
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5510
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29861
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19559
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Składniki
Kaszę jaglaną kilkukrotnie przepłukać pod bieżącą wodą, gotować w osolonym wrzątku pod przykryciem ok. 20 minut. Odcedzić, porządnie odsączyć i przestudzić. Na łyżce oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać do kaszy. Tuńczyka odsączyć z zalewy przełożyć do pozostałych składników. Dodać posiekane suszone pomidory, natkę pietruszki, przeciśnięty czosnek i przyprawić do smaku. Masę schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Schłodzoną masę wymieszać z jajkiem i bułką tartą. Zwilżonymi rękami formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć do zarumienienia z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Podawać na ciepło lub na zimno.