Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega smaczne połączenie kaszy jaglanej, tuńczyka, suszonych pomidorów i kilku innych dodatków. Podane z lekką sałatką stanowią syty i pełnowartościowy posiłek.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 207
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 56
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 16
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 14
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 207
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 56
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 16
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 14
Składniki
Kaszę jaglaną kilkukrotnie przepłukać pod bieżącą wodą, gotować w osolonym wrzątku pod przykryciem ok. 20 minut. Odcedzić, porządnie odsączyć i przestudzić. Na łyżce oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać do kaszy. Tuńczyka odsączyć z zalewy przełożyć do pozostałych składników. Dodać posiekane suszone pomidory, natkę pietruszki, przeciśnięty czosnek i przyprawić do smaku. Masę schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Schłodzoną masę wymieszać z jajkiem i bułką tartą. Zwilżonymi rękami formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć do zarumienienia z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Podawać na ciepło lub na zimno.