Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega smaczne połączenie kaszy jaglanej, tuńczyka, suszonych pomidorów i kilku innych dodatków. Podane z lekką sałatką stanowią syty i pełnowartościowy posiłek.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 118
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 566
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 101
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 118
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 566
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 101
Składniki
Kaszę jaglaną kilkukrotnie przepłukać pod bieżącą wodą, gotować w osolonym wrzątku pod przykryciem ok. 20 minut. Odcedzić, porządnie odsączyć i przestudzić. Na łyżce oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać do kaszy. Tuńczyka odsączyć z zalewy przełożyć do pozostałych składników. Dodać posiekane suszone pomidory, natkę pietruszki, przeciśnięty czosnek i przyprawić do smaku. Masę schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Schłodzoną masę wymieszać z jajkiem i bułką tartą. Zwilżonymi rękami formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć do zarumienienia z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Podawać na ciepło lub na zimno.