Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 266
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 144
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 166
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 266
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 144
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 166
Składniki
Umyty bób ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru i sody. Wystudzić i obrać jeśli skórka jest twarda. Młodego bobu nie trzeba obietać. Pognieść widelcem. Płatki jaglane przelać ciepłą wodą na sicie, żeby straciły goryczkę. Następnie zalać wrzątkiem tak, żeby były przykrte. Pozostawić na ok 10-15 min. Ugotowane, obrane ze skorupek jajka zetrzeć na tarce do warzyw. Przygotowane składniki pomieszać dodając posiekany koperek, posiekaną natkę pietruszki, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka, sól, pieprz. Całość wyrobić i formować kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Smacznego.