Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1987
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1663
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1987
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1663
Składniki
Umyty bób ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru i sody. Wystudzić i obrać jeśli skórka jest twarda. Młodego bobu nie trzeba obietać. Pognieść widelcem. Płatki jaglane przelać ciepłą wodą na sicie, żeby straciły goryczkę. Następnie zalać wrzątkiem tak, żeby były przykrte. Pozostawić na ok 10-15 min. Ugotowane, obrane ze skorupek jajka zetrzeć na tarce do warzyw. Przygotowane składniki pomieszać dodając posiekany koperek, posiekaną natkę pietruszki, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka, sól, pieprz. Całość wyrobić i formować kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Smacznego.