Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 477
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 477
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Umyty bób ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru i sody. Wystudzić i obrać jeśli skórka jest twarda. Młodego bobu nie trzeba obietać. Pognieść widelcem. Płatki jaglane przelać ciepłą wodą na sicie, żeby straciły goryczkę. Następnie zalać wrzątkiem tak, żeby były przykrte. Pozostawić na ok 10-15 min. Ugotowane, obrane ze skorupek jajka zetrzeć na tarce do warzyw. Przygotowane składniki pomieszać dodając posiekany koperek, posiekaną natkę pietruszki, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka, sól, pieprz. Całość wyrobić i formować kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Smacznego.