Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7553
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 42
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257649
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7553
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 42
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257649
Składniki
Umyty bób ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru i sody. Wystudzić i obrać jeśli skórka jest twarda. Młodego bobu nie trzeba obietać. Pognieść widelcem. Płatki jaglane przelać ciepłą wodą na sicie, żeby straciły goryczkę. Następnie zalać wrzątkiem tak, żeby były przykrte. Pozostawić na ok 10-15 min. Ugotowane, obrane ze skorupek jajka zetrzeć na tarce do warzyw. Przygotowane składniki pomieszać dodając posiekany koperek, posiekaną natkę pietruszki, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka, sól, pieprz. Całość wyrobić i formować kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Smacznego.