Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety jajeczne z dodatkiem pieczarek mogą być alternatywą dla mięsnych dań.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 792
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 208
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31433
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 453
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 792
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 208
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31433
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 453
Składniki
10 jajek gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i rozgniatamy widelcem lub za pomocą blendera.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle.
Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy. Dodajemy do cebuli i dusimy do odparowania płynów. Doprawiamy solą i pieprzem.
Rozdrobnione jajka łączymy z pieczarkami, dodajemy surowe jajko, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy z masy niewielkie kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką.