Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety jajeczne z dodatkiem pieczarek mogą być alternatywą dla mięsnych dań.
Delikatne i smaczne kotlety do drugiego dania.
Odsłon: 13773
Składniki
10 jajek gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i rozgniatamy widelcem lub za pomocą blendera.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle.
Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy. Dodajemy do cebuli i dusimy do odparowania płynów. Doprawiamy solą i pieprzem.
Rozdrobnione jajka łączymy z pieczarkami, dodajemy surowe jajko, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy z masy niewielkie kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Dania główne
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Dania główne
Makaron tortellini z mięsem mielonym i serem
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale...
Odsłon: 11
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 53