Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybne menu na Kaszubach jest bardzo bogate. Jednak przyzwyczailiśmy się do myślenia o rybach, jako o postnym daniu. Na tapetę wzięliśmy pyszne połączenie ryby i boczku wieprzowego. Zapożyczone od Elżbiety Tomczyk-Miczka
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 132
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1159
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 462
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 132
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1159
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 462
Składniki
Rybę mielimy z odciśniętą z mleka bułką oraz przysmażonym, drobno pokrojonym boczkiem. Do masy wbijamy jajka, dodajemy posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wilgotną dłonią formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem (1:1).