Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybne menu na Kaszubach jest bardzo bogate. Jednak przyzwyczailiśmy się do myślenia o rybach, jako o postnym daniu. Na tapetę wzięliśmy pyszne połączenie ryby i boczku wieprzowego. Zapożyczone od Elżbiety Tomczyk-Miczka
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1146
Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu rogaliki. Rogaliki drożdżowe z nadzien...
Odsłon: 532
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 806
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 304
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 381
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1146
Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu rogaliki. Rogaliki drożdżowe z nadzien...
Odsłon: 532
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 806
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 304
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 381
Składniki
Rybę mielimy z odciśniętą z mleka bułką oraz przysmażonym, drobno pokrojonym boczkiem. Do masy wbijamy jajka, dodajemy posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wilgotną dłonią formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem (1:1).