Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybne menu na Kaszubach jest bardzo bogate. Jednak przyzwyczailiśmy się do myślenia o rybach, jako o postnym daniu. Na tapetę wzięliśmy pyszne połączenie ryby i boczku wieprzowego. Zapożyczone od Elżbiety Tomczyk-Miczka
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1767
Polecam, pychota.
Odsłon: 585
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 477
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1767
Polecam, pychota.
Odsłon: 585
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 477
Składniki
Rybę mielimy z odciśniętą z mleka bułką oraz przysmażonym, drobno pokrojonym boczkiem. Do masy wbijamy jajka, dodajemy posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wilgotną dłonią formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem (1:1).