Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone to klasyka kuchni polskiej. Soczyste kotlety z mięsa mielonego, z minimalną ilością składników, to doskonały dodatek do obiadu.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 477
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 65
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5882
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 477
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 65
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5882
Składniki
Kajzerkę zamocz w mleku i odstaw na 10-15 min. Następnie odciśnij z mleka. Cebulę pokrój bardzo drobno lub zetrzyj na tarce o małych oczkach. Mięso wymieszaj z przyprawami, dodaj cebulę, koperek, kajzerkę. Zacznij mieszać i stopniowo dodawaj wodę. Dodaj jajko i ponownie wymieszaj. Im dłużej mieszasz, mięso będzie bardziej klejące, a kotlety będą delikatniejsze, mniej zbite i twarde. Uformuj kotlety, obtocz je w zmielonym panko lub bułce tartej, delikatnie przyklep. Rozgrzej olej, smaż kotlety na średnim ogniu , na złoty kolor, z obu stron. Przewracaj kilka razy w czasie smażenia.