Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone to klasyka kuchni polskiej. Soczyste kotlety z mięsa mielonego, z minimalną ilością składników, to doskonały dodatek do obiadu.
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5933
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 355
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 563
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 746
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1181
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5933
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 355
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 563
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 746
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1181
Składniki
Kajzerkę zamocz w mleku i odstaw na 10-15 min. Następnie odciśnij z mleka. Cebulę pokrój bardzo drobno lub zetrzyj na tarce o małych oczkach. Mięso wymieszaj z przyprawami, dodaj cebulę, koperek, kajzerkę. Zacznij mieszać i stopniowo dodawaj wodę. Dodaj jajko i ponownie wymieszaj. Im dłużej mieszasz, mięso będzie bardziej klejące, a kotlety będą delikatniejsze, mniej zbite i twarde. Uformuj kotlety, obtocz je w zmielonym panko lub bułce tartej, delikatnie przyklep. Rozgrzej olej, smaż kotlety na średnim ogniu , na złoty kolor, z obu stron. Przewracaj kilka razy w czasie smażenia.