Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone to klasyka kuchni polskiej. Soczyste kotlety z mięsa mielonego, z minimalną ilością składników, to doskonały dodatek do obiadu.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 918
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2938
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 247
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70243
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 918
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2938
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 247
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70243
Składniki
Kajzerkę zamocz w mleku i odstaw na 10-15 min. Następnie odciśnij z mleka. Cebulę pokrój bardzo drobno lub zetrzyj na tarce o małych oczkach. Mięso wymieszaj z przyprawami, dodaj cebulę, koperek, kajzerkę. Zacznij mieszać i stopniowo dodawaj wodę. Dodaj jajko i ponownie wymieszaj. Im dłużej mieszasz, mięso będzie bardziej klejące, a kotlety będą delikatniejsze, mniej zbite i twarde. Uformuj kotlety, obtocz je w zmielonym panko lub bułce tartej, delikatnie przyklep. Rozgrzej olej, smaż kotlety na średnim ogniu , na złoty kolor, z obu stron. Przewracaj kilka razy w czasie smażenia.