Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie. Dzisiaj proponuje zrobić moje kotlety mielone. Proste i smaczne na obiad podawane z puree ziemniaczanym i surowką z kapusty. Niebo w gębie.
Składniki
Do większej miski włożyc mięso ,wbic jajko ,dodać posiekaną drobno pietruszkę, dodać czosnek przepuszczony przez praskę . Jesli nie masz praski to tylko posiekaj jeden żabek czosnku i dodaj do mięsa. Wystarczy.dodaj bułkę tartą ,utarty ser , sól i pieprz,. Wyrób częściowo ,wlej wodę i dalej wyrabiaj ,aż mięso zrobi się kleiste.
W tej fazie zaczynamy formować kotleciki o wielkości wiekszej niz włoski orzech. Ręce zmocz pod wodą i formuj kotleciki . Na duzy talerz wsyp bułkę tartą ,kotleciki układaj w bulce tartej następnie obtocz dobrze z każdej strony. Na patelnię wlej olej podgrzej , ułoż kotleciki jedenobok drugiego. Do smażenia będzie nam potrzebna większa patelnia w przeciwnym razie będziesz smażyć na dwa razy.Usmażone kotlety układamy na ręczniku kuchennym,aby obciekły z nadmiaru oleju. Tak przygotowane kotlety serwyję z puree ziemniaczane i surowką. Takie kotlety możemy wrzucić dpo sosu pomidorowego troche pogotowąć i podawać z ulubionym makaronem lub ryżem. Na więcej przepisow zapraszam do mojej ksiązki kulinarnej na smakerze lub na mój kanał na Youtube. Buon appetito!