Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu kotlety mielone, które mama robiła, kiedy wracałeś z boiska
Patelnia
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2108
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 323
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 753
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2108
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 323
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 753
Składniki
Czerstwą kajzerkę namaczaj w wodzie przez 15 minut. Po tym czasie do miski dodaj mięso, cebulę, jajko, sól, pieprz, musztardę oraz odsączoną czerstwą bułkę. Masę bardzo dokładnie wymieszaj zwilżoną dłonią. Pamiętaj im dłużej wyrabiasz kotlety tym będą lepsze.
Po tym jak masa jest wymieszana uformuj kotlety zwilżoną dłonią i przełóż na talerz. Następnie rozgrzej 2 łyżki oleju na średnim ogniu i jak tłuszcz się nagrzeje to kotlety wymieszaj w bułce tartej i przełóż na patelnię. Smaż 5 minut z obu stron. Następnie odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!