Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu kotlety mielone, które mama robiła, kiedy wracałeś z boiska
Patelnia
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 56
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1131
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 56
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1131
Składniki
Czerstwą kajzerkę namaczaj w wodzie przez 15 minut. Po tym czasie do miski dodaj mięso, cebulę, jajko, sól, pieprz, musztardę oraz odsączoną czerstwą bułkę. Masę bardzo dokładnie wymieszaj zwilżoną dłonią. Pamiętaj im dłużej wyrabiasz kotlety tym będą lepsze.
Po tym jak masa jest wymieszana uformuj kotlety zwilżoną dłonią i przełóż na talerz. Następnie rozgrzej 2 łyżki oleju na średnim ogniu i jak tłuszcz się nagrzeje to kotlety wymieszaj w bułce tartej i przełóż na patelnię. Smaż 5 minut z obu stron. Następnie odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!