Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu kotlety mielone, które mama robiła, kiedy wracałeś z boiska
Patelnia
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11428
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1189
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9994
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11428
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1189
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9994
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Składniki
Czerstwą kajzerkę namaczaj w wodzie przez 15 minut. Po tym czasie do miski dodaj mięso, cebulę, jajko, sól, pieprz, musztardę oraz odsączoną czerstwą bułkę. Masę bardzo dokładnie wymieszaj zwilżoną dłonią. Pamiętaj im dłużej wyrabiasz kotlety tym będą lepsze.
Po tym jak masa jest wymieszana uformuj kotlety zwilżoną dłonią i przełóż na talerz. Następnie rozgrzej 2 łyżki oleju na średnim ogniu i jak tłuszcz się nagrzeje to kotlety wymieszaj w bułce tartej i przełóż na patelnię. Smaż 5 minut z obu stron. Następnie odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!