Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnkiem i cebulą. Przyprawimy je tak, aby dzieciom smakowały i z chęcią zjadły obiad.
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 89
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 67
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 171
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 283
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 89
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 67
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 171
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 283
Składniki
Do miski wlewamy mleko i wsypujemy bułkę tartą. Chwilę czekamy, aż bułka wchłonie mleko i dodajemy ketchup, jajko oraz przyprawy. Całość łączymy, dorzucamy mięso mielone. Wyrabiamy doskonale masę na kotlety najlepiej rękami.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Formujemy małe, zgrabne kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Układamy na mocno rozgrzane masło.
Przyrumieniamy kotlety z jednej strony na dużym ogniu. Zmniejszamy ogień i przewracamy kotlety na drugą stronę. Tak smażymy kotlety, aż dojdą w środku i zarumienią się z drugiej strony.
Kotlety mielone dla wnuków gotowe!