Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnkiem i cebulą. Przyprawimy je tak, aby dzieciom smakowały i z chęcią zjadły obiad.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1032
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2940
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1032
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2940
Składniki
Do miski wlewamy mleko i wsypujemy bułkę tartą. Chwilę czekamy, aż bułka wchłonie mleko i dodajemy ketchup, jajko oraz przyprawy. Całość łączymy, dorzucamy mięso mielone. Wyrabiamy doskonale masę na kotlety najlepiej rękami.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Formujemy małe, zgrabne kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Układamy na mocno rozgrzane masło.
Przyrumieniamy kotlety z jednej strony na dużym ogniu. Zmniejszamy ogień i przewracamy kotlety na drugą stronę. Tak smażymy kotlety, aż dojdą w środku i zarumienią się z drugiej strony.
Kotlety mielone dla wnuków gotowe!