Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnkiem i cebulą. Przyprawimy je tak, aby dzieciom smakowały i z chęcią zjadły obiad.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23089
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1170
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104918
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23089
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1170
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104918
Składniki
Do miski wlewamy mleko i wsypujemy bułkę tartą. Chwilę czekamy, aż bułka wchłonie mleko i dodajemy ketchup, jajko oraz przyprawy. Całość łączymy, dorzucamy mięso mielone. Wyrabiamy doskonale masę na kotlety najlepiej rękami.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Formujemy małe, zgrabne kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Układamy na mocno rozgrzane masło.
Przyrumieniamy kotlety z jednej strony na dużym ogniu. Zmniejszamy ogień i przewracamy kotlety na drugą stronę. Tak smażymy kotlety, aż dojdą w środku i zarumienią się z drugiej strony.
Kotlety mielone dla wnuków gotowe!