Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnkiem i cebulą. Przyprawimy je tak, aby dzieciom smakowały i z chęcią zjadły obiad.
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 10
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 5266
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 141
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 10
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 5266
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 141
Składniki
Do miski wlewamy mleko i wsypujemy bułkę tartą. Chwilę czekamy, aż bułka wchłonie mleko i dodajemy ketchup, jajko oraz przyprawy. Całość łączymy, dorzucamy mięso mielone. Wyrabiamy doskonale masę na kotlety najlepiej rękami.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Formujemy małe, zgrabne kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Układamy na mocno rozgrzane masło.
Przyrumieniamy kotlety z jednej strony na dużym ogniu. Zmniejszamy ogień i przewracamy kotlety na drugą stronę. Tak smażymy kotlety, aż dojdą w środku i zarumienią się z drugiej strony.
Kotlety mielone dla wnuków gotowe!