Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnkiem i cebulą. Przyprawimy je tak, aby dzieciom smakowały i z chęcią zjadły obiad.
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 30
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 43
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1093
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 261
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14731
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 30
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 43
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1093
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 261
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14731
Składniki
Do miski wlewamy mleko i wsypujemy bułkę tartą. Chwilę czekamy, aż bułka wchłonie mleko i dodajemy ketchup, jajko oraz przyprawy. Całość łączymy, dorzucamy mięso mielone. Wyrabiamy doskonale masę na kotlety najlepiej rękami.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Formujemy małe, zgrabne kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Układamy na mocno rozgrzane masło.
Przyrumieniamy kotlety z jednej strony na dużym ogniu. Zmniejszamy ogień i przewracamy kotlety na drugą stronę. Tak smażymy kotlety, aż dojdą w środku i zarumienią się z drugiej strony.
Kotlety mielone dla wnuków gotowe!