Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone, drobiowo-pieczarkowe

Przepis dnia 2020-11-29
Kotlety mielone, drobiowo-pieczarkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 191 Ocena: 2050

Dodano:

Odsłon: 797

Miały być mielone z piersi kurczaka, ale pomyślałem, że pierś i pieczarki zawsze dobrze razem smakują. Połączyłam je więc w mielonym. Wyszło bardzo smacznie.

Składniki

  • 1 pierś kurczaka 350 g.
  • 150 g. pieczarek
  • 1/2 cebuli
  • 1 bułka kajzerka
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • papryka słodka i ostra
  • Dodatkowo:
  • masło do smażenia pieczarek
  • bułka tarta do obtoczenia kotletów
  • olej do smażenia kotletów
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety mielone, drobiowo-pieczarkowe

Przygotowanie

  1. Pierś zmielić. Pieczarki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
    Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Dodać pieczarki.
    Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć kilka minut.
    Następnie, pieczarki z cebulą dodać do mięsa. Wbić jajko i dodać namoczoną w wodzie
    i odciśniętą bułkę. Na koniec dodać przyprawy. Wszystko razem wymieszać i wyrobić.
    Formować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej.

  2. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety po kilka minut z każdej strony
    na małym gazie. W sumie smażyłam około 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń