Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 191 Ocena: 2050
Dodano: 23.11.2020
Odsłon: 797
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Pierś zmielić. Pieczarki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Dodać pieczarki.
Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć kilka minut.
Następnie, pieczarki z cebulą dodać do mięsa. Wbić jajko i dodać namoczoną w wodzie
i odciśniętą bułkę. Na koniec dodać przyprawy. Wszystko razem wymieszać i wyrobić.
Formować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety po kilka minut z każdej strony
na małym gazie. W sumie smażyłam około 20 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Dariusz-D 24 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super mielone.Pozdrawiam serdecznie:-)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 24 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz