Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-11-2020
Miały być mielone z piersi kurczaka, ale pomyślałem, że pierś i pieczarki zawsze dobrze razem smakują. Połączyłam je więc w mielonym. Wyszło bardzo smacznie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Pierś zmielić. Pieczarki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć kilka minut. Następnie, pieczarki z cebulą dodać do mięsa. Wbić jajko i dodać namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę. Na koniec dodać przyprawy. Wszystko razem wymieszać i wyrobić. Formować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety po kilka minut z każdej strony na małym gazie. W sumie smażyłam około 20 minut.