Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-11-2020
Miały być mielone z piersi kurczaka, ale pomyślałem, że pierś i pieczarki zawsze dobrze razem smakują. Połączyłam je więc w mielonym. Wyszło bardzo smacznie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12833
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1452
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14084
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5852
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12833
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1452
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14084
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5852
Składniki
Pierś zmielić. Pieczarki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć kilka minut. Następnie, pieczarki z cebulą dodać do mięsa. Wbić jajko i dodać namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę. Na koniec dodać przyprawy. Wszystko razem wymieszać i wyrobić. Formować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety po kilka minut z każdej strony na małym gazie. W sumie smażyłam około 20 minut.