Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciekawe urozmaicenie zwykłych mielonych kotletów. Są pyszne, sycące, a ich zrobienie nie zajmie wiele więcej czasu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118030
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8380
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2101
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118030
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8380
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2101
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Składniki
Mięso mielone przekładamy do większego naczynia, dodajemy jajko, namoczoną-wyciśniętą bułkę, czosnek, cebulę i sól, pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Porcje przygotowanego mięsa, rozkładamy w dłoni, dodajemy na środek plasterek mozzarelli i składamy kotlet, sklejając boki. Obtaczamy uformowane mięso w bułce tartej.
Smażymy na oleju, z obu stron, do uzyskania złotego koloru.
Podajemy ciepłe z ziemniakami, ryżem, kaszą z surówką. Polecam.