Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety mielone z mięsa indyczego z dodatkiem warzyw z rosołu. Kotlety bardzo smaczne, delikatne i proste w przygotowaniu. Polecam
maszynka do mielenia mięsa, miska, garnuszek, ręcznik papierowy , widelec, patelnia,
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 591
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2309
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 591
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2309
Składniki
Filet z indyka po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu zmielić w maszynce do mięsa razem z cebulą, czosnkiem oraz warzywami. Dodać jajko, dobrze odciśniętą kajzerkę wcześniej namoczoną w mleku. Dodać przyprawy do smaku i dokładnie wymieszać. Gdyby masa była zbyt rzadka dodać bułkę tartą i ponownie wymieszać. Z masy formować klopsy , panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podawać do drugiego dania , ja podałam z ciap kapustą.
Kotlety indycze gotowe do podania.