Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety mielone z mięsa indyczego z dodatkiem warzyw z rosołu. Kotlety bardzo smaczne, delikatne i proste w przygotowaniu. Polecam
maszynka do mielenia mięsa, miska, garnuszek, ręcznik papierowy , widelec, patelnia,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16801
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 91
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 828
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23535
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16801
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 91
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 828
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23535
Składniki
Filet z indyka po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu zmielić w maszynce do mięsa razem z cebulą, czosnkiem oraz warzywami. Dodać jajko, dobrze odciśniętą kajzerkę wcześniej namoczoną w mleku. Dodać przyprawy do smaku i dokładnie wymieszać. Gdyby masa była zbyt rzadka dodać bułkę tartą i ponownie wymieszać. Z masy formować klopsy , panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podawać do drugiego dania , ja podałam z ciap kapustą.
Kotlety indycze gotowe do podania.