Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety mielone z mięsa indyczego z dodatkiem warzyw z rosołu. Kotlety bardzo smaczne, delikatne i proste w przygotowaniu. Polecam
maszynka do mielenia mięsa, miska, garnuszek, ręcznik papierowy , widelec, patelnia,
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47714
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165582
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 381
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47714
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165582
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 381
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 99
Składniki
Filet z indyka po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu zmielić w maszynce do mięsa razem z cebulą, czosnkiem oraz warzywami. Dodać jajko, dobrze odciśniętą kajzerkę wcześniej namoczoną w mleku. Dodać przyprawy do smaku i dokładnie wymieszać. Gdyby masa była zbyt rzadka dodać bułkę tartą i ponownie wymieszać. Z masy formować klopsy , panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podawać do drugiego dania , ja podałam z ciap kapustą.
Kotlety indycze gotowe do podania.