Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy kompromis pomiędzy klasycznymi zrazami a mielonymi. Doskonała propozycja na rodzinny obiad. Tak przygotowane kotlety świetnie komponują się z ziemniakami i lekką surówką
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 270
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1021
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1781
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25289
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 270
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1021
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1781
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25289
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z rozgrzanym masłem.
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i podsmażoną cebulę. Składniki wyrabiaj dłońmi.
Ogórki kiszone pokrój w słupki.
Mięso podziel na 5 równych części. Każdą z nich uformuj na kształt okrągłego placka. Rozsmaruj na nim odrobinę musztardy i ułóż pokrojone ogórki. Następnie uformuj kotlety na kształt zrazów.
Zrazy z mięsa mielonego obtocz w bułce tartej. Smaż na patelni z rozgrzanym masłem krakowanym - na średnim ogniu z każdej strony na złoty kolor.