Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy kompromis pomiędzy klasycznymi zrazami a mielonymi. Doskonała propozycja na rodzinny obiad. Tak przygotowane kotlety świetnie komponują się z ziemniakami i lekką surówką
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35735
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1216
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6037
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35735
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1216
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6037
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z rozgrzanym masłem.
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i podsmażoną cebulę. Składniki wyrabiaj dłońmi.
Ogórki kiszone pokrój w słupki.
Mięso podziel na 5 równych części. Każdą z nich uformuj na kształt okrągłego placka. Rozsmaruj na nim odrobinę musztardy i ułóż pokrojone ogórki. Następnie uformuj kotlety na kształt zrazów.
Zrazy z mięsa mielonego obtocz w bułce tartej. Smaż na patelni z rozgrzanym masłem krakowanym - na średnim ogniu z każdej strony na złoty kolor.