Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy kompromis pomiędzy klasycznymi zrazami a mielonymi. Doskonała propozycja na rodzinny obiad. Tak przygotowane kotlety świetnie komponują się z ziemniakami i lekką surówką
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 630
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75538
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1629
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 630
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75538
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1629
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z rozgrzanym masłem.
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i podsmażoną cebulę. Składniki wyrabiaj dłońmi.
Ogórki kiszone pokrój w słupki.
Mięso podziel na 5 równych części. Każdą z nich uformuj na kształt okrągłego placka. Rozsmaruj na nim odrobinę musztardy i ułóż pokrojone ogórki. Następnie uformuj kotlety na kształt zrazów.
Zrazy z mięsa mielonego obtocz w bułce tartej. Smaż na patelni z rozgrzanym masłem krakowanym - na średnim ogniu z każdej strony na złoty kolor.