Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczone mięso z delikatnym ciągnącym serem w środku, pycha ;-)))
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 839
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 839
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Drobno posiekaną cebulę lekko rumienimy na rozgrzanym oleju i odstawiamy do ostygnięcia. Tartą bułkę zalewamy ciepłym mlekiem.
Plastry sera smarujemy z obu stron masłem, oprószamy papryką i wstawiamy do lodówki na ok 30 minut.
Do mielonego mięsa dodajemy rozmoczoną tartą bułkę, cebulę, jaka, sól i pieprz.
Całość wyrabiamy na jednolitą masę, dzielimy na równe części. Z każdej porcji mięsa formujemy szeroki płat, do środka wkładamy wychłodzony ser, otaczamy mięsem.
Panierujemy z obu stron w bułce tartej i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy kotlety z obu stron na złoto-brązowy kolor.
A tak wygląda w środku. Smacznego !!!