Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczone mięso z delikatnym ciągnącym serem w środku, pycha ;-)))
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2636
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421753
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2149
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2636
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421753
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2149
Składniki
Drobno posiekaną cebulę lekko rumienimy na rozgrzanym oleju i odstawiamy do ostygnięcia. Tartą bułkę zalewamy ciepłym mlekiem.
Plastry sera smarujemy z obu stron masłem, oprószamy papryką i wstawiamy do lodówki na ok 30 minut.
Do mielonego mięsa dodajemy rozmoczoną tartą bułkę, cebulę, jaka, sól i pieprz.
Całość wyrabiamy na jednolitą masę, dzielimy na równe części. Z każdej porcji mięsa formujemy szeroki płat, do środka wkładamy wychłodzony ser, otaczamy mięsem.
Panierujemy z obu stron w bułce tartej i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy kotlety z obu stron na złoto-brązowy kolor.
A tak wygląda w środku. Smacznego !!!