Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczone mięso z delikatnym ciągnącym serem w środku, pycha ;-)))
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3911
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19856
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2988
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4158
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3911
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19856
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2988
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4158
Składniki
Drobno posiekaną cebulę lekko rumienimy na rozgrzanym oleju i odstawiamy do ostygnięcia. Tartą bułkę zalewamy ciepłym mlekiem.
Plastry sera smarujemy z obu stron masłem, oprószamy papryką i wstawiamy do lodówki na ok 30 minut.
Do mielonego mięsa dodajemy rozmoczoną tartą bułkę, cebulę, jaka, sól i pieprz.
Całość wyrabiamy na jednolitą masę, dzielimy na równe części. Z każdej porcji mięsa formujemy szeroki płat, do środka wkładamy wychłodzony ser, otaczamy mięsem.
Panierujemy z obu stron w bułce tartej i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy kotlety z obu stron na złoto-brązowy kolor.
A tak wygląda w środku. Smacznego !!!