Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety w lżejszej wersji bo pieczone w piekarniku. Przygotowuje się je praktycznie tak samo jak tradycyjne mielone. Są zdecydowanie szybsze do zrobienia, a przy tym równie smaczne, puszyste i lekkie. Bez panierki i dodatkowego tłuszczu. Można upiec je solo na blaszce lub włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać sosem pomidorowym.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8077
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9847
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4531
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8077
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9847
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4531
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Składniki
Cebulę obieramy z łupin i kroimy w bardzo drobną kostkę. Pokrojoną cebulę solimy.
Natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy.
Do miski przekładamy mięso mielone, cebulę i natkę pietruszki. Składniki przyprawiamy i mieszamy ze sobą.
Dłonie zwilżamy wodą. Formujemy równej wielkości kotleciki.
Uformowane kotlety przekładamy na blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.
Kotlety mielone pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (grzałka góra-dół) przez około 35 minut (do zarumienienia).
Upieczone mielone serwujemy z surówką i ziemniakami lub innymi ulubionymi dodatkami.