Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kotlety mielone z mięsa wieprzowego duszone w sosie pomidorowo-szparagowym. Podajemy z ziemniakami.
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 17
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 17
Składniki
Do mielonego mięsa dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Formujemy kulki wielkości większej mandarynki. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.
Szparagi kroimy w kostkę ( pozbywamy się twardych części). Cebulę kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, wodę i przyprawy. Dusimy około 5 minut.
Po tym czasie wkładamy koltety i dusimy około 20-25 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego ;)