Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety, nadające się doskonale jako dodatek do ziemniaków lub na kanapki :-)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5907
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5907
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Kaszę ugotować, cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, a pieczywo namoczyć w odrobinie wody lub mleka. Kiedy kasza jest ugotowana i trochę przestygnie, łączymy w misce wszystkie składniki (łącznie z 3 łyżkami bułki tartej) oraz przyprawy i dokładnie mieszamy.
Z powstałej masy formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy na złocisty kolor. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Do smażenia najlepiej użyć smalcu lub dobrej jakości oleju słonecznikowego. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)