Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety, nadające się doskonale jako dodatek do ziemniaków lub na kanapki :-)
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 25
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 117
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 954
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 25
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 117
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 954
Składniki
Kaszę ugotować, cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, a pieczywo namoczyć w odrobinie wody lub mleka. Kiedy kasza jest ugotowana i trochę przestygnie, łączymy w misce wszystkie składniki (łącznie z 3 łyżkami bułki tartej) oraz przyprawy i dokładnie mieszamy.
Z powstałej masy formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy na złocisty kolor. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Do smażenia najlepiej użyć smalcu lub dobrej jakości oleju słonecznikowego. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)