Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety, nadające się doskonale jako dodatek do ziemniaków lub na kanapki :-)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Kaszę ugotować, cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, a pieczywo namoczyć w odrobinie wody lub mleka. Kiedy kasza jest ugotowana i trochę przestygnie, łączymy w misce wszystkie składniki (łącznie z 3 łyżkami bułki tartej) oraz przyprawy i dokładnie mieszamy.
Z powstałej masy formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy na złocisty kolor. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Do smażenia najlepiej użyć smalcu lub dobrej jakości oleju słonecznikowego. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)