Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z ciecierzycy można podawać z ziemniakami lub kaszą tak jak zwykłe mielone
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 99
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 98
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 99
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 98
Składniki
Ciecierzycę opłukać z zalewy i wrzucić do malaksera (można też rozgnieść widelcem wtedy mieszamy wszystko widelcem), dodać roztrzepane jajka, szalotkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy oraz mąkę i dokładnie wymieszamy. Na koniec dodajemy otręby i wstawiamy na 5 minut do lodówki. Z schłodzonej masy formujemy kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Kotlety można na chwilę wstawić do nagrzanego piekarnika zanim skończymy szykować surówkę lub dogotuje się kasza.