Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z ciecierzycy można podawać z ziemniakami lub kaszą tak jak zwykłe mielone
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1894
Składniki
Ciecierzycę opłukać z zalewy i wrzucić do malaksera (można też rozgnieść widelcem wtedy mieszamy wszystko widelcem), dodać roztrzepane jajka, szalotkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy oraz mąkę i dokładnie wymieszamy. Na koniec dodajemy otręby i wstawiamy na 5 minut do lodówki. Z schłodzonej masy formujemy kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Kotlety można na chwilę wstawić do nagrzanego piekarnika zanim skończymy szykować surówkę lub dogotuje się kasza.