Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z ciecierzycy można podawać z ziemniakami lub kaszą tak jak zwykłe mielone
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 454
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2128
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 49
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 31
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 901
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 454
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2128
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 49
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 31
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 901
Składniki
Ciecierzycę opłukać z zalewy i wrzucić do malaksera (można też rozgnieść widelcem wtedy mieszamy wszystko widelcem), dodać roztrzepane jajka, szalotkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy oraz mąkę i dokładnie wymieszamy. Na koniec dodajemy otręby i wstawiamy na 5 minut do lodówki. Z schłodzonej masy formujemy kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Kotlety można na chwilę wstawić do nagrzanego piekarnika zanim skończymy szykować surówkę lub dogotuje się kasza.