Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso cielęce zostało połączone z lekkim puchem.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 232
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1031
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 232
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1031
Składniki
Bułkę moczymy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa. Następnie dodajemy drobno posiekaną szalotkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i żółtko jajka. Dokładnie wyrabiamy, dodając odrobinę mleka z moczenia bułki. Białko jajka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodajemy ją do mięsa i delikatnie łączymy z mięsem. Z tak przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanym maśle. Podajemy z ulubionymi dodatkami.