Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z tego przepisu wychodzą niezwykle puszyste i soczyste. Wszystko za sprawą jednego dodatku — cukinii! Kotlety mielone z cukinią przygotowaliśmy z mięsa z indyka, aby były mniej kaloryczne. Możesz podawać je z sosem czosnkowym i pieczonymi frytkami. Będą również świetnie smakować zaserwowane z surówką colesław.
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 66
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 404
Gniazda, pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie – to alternatywne nazwy niesam...
Odsłon: 2895
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 683
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 66
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 404
Gniazda, pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie – to alternatywne nazwy niesam...
Odsłon: 2895
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 683
Składniki
Cukinię dokładnie umyj i osusz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej masło klarowane i zeszklij cebulę. Po kilku minutach podsmażania dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Do podsmażonych warzyw wrzuć cukinię, dopraw do smaku solą. Całość smaż jeszcze 6-7 minut.
Mięso wraz z podsmażoną cukinią umieść w blenderze i rozdrobnij na gładką masę. Przełóż do dużej miski, dodaj bułkę tartą, jajko i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Z masy twórz niewielkie kotleciki, każdy z nich obtocz w bułce tartej. Smaż na złoty kolor z obydwu stron.