Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z tego przepisu wychodzą niezwykle puszyste i soczyste. Wszystko za sprawą jednego dodatku — cukinii! Kotlety mielone z cukinią przygotowaliśmy z mięsa z indyka, aby były mniej kaloryczne. Możesz podawać je z sosem czosnkowym i pieczonymi frytkami. Będą również świetnie smakować zaserwowane z surówką colesław.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4946
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29558
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 202
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19116
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 881
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4946
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29558
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 202
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19116
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 881
Składniki
Cukinię dokładnie umyj i osusz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej masło klarowane i zeszklij cebulę. Po kilku minutach podsmażania dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Do podsmażonych warzyw wrzuć cukinię, dopraw do smaku solą. Całość smaż jeszcze 6-7 minut.
Mięso wraz z podsmażoną cukinią umieść w blenderze i rozdrobnij na gładką masę. Przełóż do dużej miski, dodaj bułkę tartą, jajko i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Z masy twórz niewielkie kotleciki, każdy z nich obtocz w bułce tartej. Smaż na złoty kolor z obydwu stron.