Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z dymką

Kotlety mielone z dymką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48070

Dodano:

Odsłon: 5689

Wiecie jak to jest po powrocie z urlopu...jeszcze bardziej się nie chce :P Odliczamy czas do kolejnego urlopu ;) Jeszcze 50 tygodni ;) Teraz wzięliśmy na tapetę mięso indycze i dymkę, bo z tego lenistwa nie chciało się iść na zakupy. Wyszło tak jak się spodziewaliśmy. Polecamy ;) Enjoy! ;)

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 5 dymek bez szczypioru
  • 1 łyżeczka przyprawy do drobiu
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dymki kroimy w piórka, dodajemy do mielonego mięsa razem z jajkiem, przyprawą i 3-4 łyżkami bułki tartej. Masę dokładnie wyrabiamy i formujemy kotlety.
    Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
    Osączamy z jego nadmiaru przy pomocy papierowych ręczników.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami. W naszym przypadku ziemniaki z masłem polane tłuszczem i mizerią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 16 sierpnia 2017 wieki nie jadłam mielonego...trza zrobić no i mam ;-)))

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń