Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z dzika, podane z ziemniakami , marynowanym ogórkiem i ostrą papryczką czereśniową. Polecam!!!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5699
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5699
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Składniki
Mięso mielimy, dodajemy przyprawy i ocet, wyrabiamy kilka minut, i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę z czosnkiem. Do mięsa dodajemy bułkę tartą, podsmażoną cebulę z czosnkiem i jajka. Całość wyrabiamy do połączenia się składników, próbujemy smak w razie potrzeby doprawiamy pieprzem i solą.
Z farszu formujemy kotlety, smażymy na smalcu z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i marynowanym ogórkiem z papryczką czereśniową. Smacznego!!!