Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z dzika, podane z ziemniakami , marynowanym ogórkiem i ostrą papryczką czereśniową. Polecam!!!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5616
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29957
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 267
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19705
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1167
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5616
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29957
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 267
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19705
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1167
Składniki
Mięso mielimy, dodajemy przyprawy i ocet, wyrabiamy kilka minut, i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę z czosnkiem. Do mięsa dodajemy bułkę tartą, podsmażoną cebulę z czosnkiem i jajka. Całość wyrabiamy do połączenia się składników, próbujemy smak w razie potrzeby doprawiamy pieprzem i solą.
Z farszu formujemy kotlety, smażymy na smalcu z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i marynowanym ogórkiem z papryczką czereśniową. Smacznego!!!