Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie „nadziewajki” powstały całkiem przypadkowo. Na dodatek brak bułki tartej wymusił na nas alternatywne myślenie. Wyszło bovsko <3
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14585
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19648
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14585
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19648
Składniki
Fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy, mieszamy ze sobą. Płatki kukurydziane przekładamy do mocnego woreczka, traktujemy tłuczkiem do mięsa. O mielonego mięsa wbijamy jajko i żółtko, wsypujemy 5 łyżek rozkruszonych płatków kukurydzianych, masę wyrabiamy, w razie potrzeby dosypujemy płatki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z farszu formujemy kotleciki, cienko rozwałkowujemy, kładziemy farsz na środek każdego, owijamy mięsem. Smażymy na rozgrzanym oleju.