Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z farszem meksykańskim

Kotlety mielone z farszem meksykańskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 2141 Ocena: 47725

Dodano:

Odsłon: 206

Takie „nadziewajki” powstały całkiem przypadkowo. Na dodatek brak bułki tartej wymusił na nas alternatywne myślenie. Wyszło bovsko <3

Składniki

  • 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 150 g płatków kukurydzianych
  • 1 jajko
  • 1 żółtko jajka
  • 1 mała puszka kukurydzy z chili
  • 1 mała puszka czarnej fasoli
  • sól, pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy, mieszamy ze sobą.

    Płatki kukurydziane przekładamy do mocnego woreczka, traktujemy tłuczkiem do mięsa.

    O mielonego mięsa wbijamy jajko i żółtko, wsypujemy 5 łyżek rozkruszonych płatków kukurydzianych, masę wyrabiamy, w razie potrzeby dosypujemy płatki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Z farszu formujemy kotleciki, cienko rozwałkowujemy, kładziemy farsz na środek każdego, owijamy mięsem. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń