Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie „nadziewajki” powstały całkiem przypadkowo. Na dodatek brak bułki tartej wymusił na nas alternatywne myślenie. Wyszło bovsko <3
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1319
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 968
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1319
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 968
Składniki
Fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy, mieszamy ze sobą. Płatki kukurydziane przekładamy do mocnego woreczka, traktujemy tłuczkiem do mięsa. O mielonego mięsa wbijamy jajko i żółtko, wsypujemy 5 łyżek rozkruszonych płatków kukurydzianych, masę wyrabiamy, w razie potrzeby dosypujemy płatki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z farszu formujemy kotleciki, cienko rozwałkowujemy, kładziemy farsz na środek każdego, owijamy mięsem. Smażymy na rozgrzanym oleju.