Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety pachnące lasem, które przygotujesz szybko i prosto. Kotlety z mięsa mielonego w sosie grzybowo cebulowym, podane z ziemniaczkami, idealne na obiad.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7917
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1206
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13692
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7917
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1206
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13692
Składniki
1. Grzyby moczę 30 minut w gorącej wodzie. 2. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję majeranek, paprykę ostrą, sól, bułkę tartą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną. 3. Z mięsa formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej, smażę na rozgrzanym oleju.
4. Kotlety zdejmuję z patelni a na tłuszczu od smażenia, smażę cebule obrane pokrojone w piórka. Następnie dodaję grzyby, odlane z wody, podlewam bulionem i gotuje 10 minut. 5. Mąkę rozrabiam ze śmietaną i zagęszczam sos, chwilkę gotuje.
6. Danie gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 7. Smacznego.