Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety pachnące lasem, które przygotujesz szybko i prosto. Kotlety z mięsa mielonego w sosie grzybowo cebulowym, podane z ziemniaczkami, idealne na obiad.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
1. Grzyby moczę 30 minut w gorącej wodzie. 2. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję majeranek, paprykę ostrą, sól, bułkę tartą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną. 3. Z mięsa formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej, smażę na rozgrzanym oleju.
4. Kotlety zdejmuję z patelni a na tłuszczu od smażenia, smażę cebule obrane pokrojone w piórka. Następnie dodaję grzyby, odlane z wody, podlewam bulionem i gotuje 10 minut. 5. Mąkę rozrabiam ze śmietaną i zagęszczam sos, chwilkę gotuje.
6. Danie gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 7. Smacznego.