Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne,delikatne i zdrowe.Serdecznie polecam:)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6600
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154830
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6600
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154830
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Składniki
Przygotować sos.Łodygi selera naciowego pokroić w paski i gotować przez 10min. Zblendować,dolać wody tyle ile chcemy sosu. Zagotować,zrobić zatrzepkę z mąki.Osobno zahartować śmietanę sosem wlać do garnka. Dodać posiekany koperek,doprawić sos do smaku zagotować i wyłączyć palnik.
Do miski dać mielone,cebulę posiekaną,przeciśnięty przez praskę czosnek,wyciśniętą z wody kajzerkę,jajka oraz przyprawy. Masę dobrze wyrobić,formować kotlety obtoczyć w mące i dawać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z dwóch stron,nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku. Kiedy mamy już posmażone kotlety,ponownie włączyć sos .Na gotujący sos dać kotlety i zagotować przez 5min.
Smacznego życzę!