Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne,delikatne i zdrowe.Serdecznie polecam:)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5764
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9573
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5764
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9573
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Składniki
Przygotować sos.Łodygi selera naciowego pokroić w paski i gotować przez 10min. Zblendować,dolać wody tyle ile chcemy sosu. Zagotować,zrobić zatrzepkę z mąki.Osobno zahartować śmietanę sosem wlać do garnka. Dodać posiekany koperek,doprawić sos do smaku zagotować i wyłączyć palnik.
Do miski dać mielone,cebulę posiekaną,przeciśnięty przez praskę czosnek,wyciśniętą z wody kajzerkę,jajka oraz przyprawy. Masę dobrze wyrobić,formować kotlety obtoczyć w mące i dawać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z dwóch stron,nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku. Kiedy mamy już posmażone kotlety,ponownie włączyć sos .Na gotujący sos dać kotlety i zagotować przez 5min.
Smacznego życzę!