Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z indyka w sosie selerowo-koperkowym.

Kotlety mielone z indyka w sosie selerowo-koperkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14530

Dodano:

Odsłon: 740

Pulchne,delikatne i zdrowe.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • mięso mielone z indyka 500g
  • mała cebulka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • mała kajzerka
  • pieprz i sól do smaku
  • mąka do obtoczenia
  • tłuszcz do smażenia
  • SOS
  • seler naciowy 4 łodygi
  • pęczek koperku
  • śmietana 12% 150ml
  • Mąka pszenna kopiata łyżka
  • pieprz,sól i maggi
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotować sos.Łodygi selera naciowego pokroić w paski i gotować przez 10min.
    Zblendować,dolać wody tyle ile chcemy sosu.

    Zagotować,zrobić zatrzepkę z mąki.Osobno zahartować śmietanę sosem wlać do garnka.

    Dodać posiekany koperek,doprawić sos do smaku zagotować i wyłączyć palnik.

  2. Do miski dać mielone,cebulę posiekaną,przeciśnięty przez praskę czosnek,wyciśniętą z wody kajzerkę,jajka oraz przyprawy.

    Masę dobrze wyrobić,formować kotlety obtoczyć w mące i dawać na rozgrzany tłuszcz.
    Smażyć z dwóch stron,nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku.

    Kiedy mamy już posmażone kotlety,ponownie włączyć sos .Na gotujący sos dać kotlety i zagotować przez 5min.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń