Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z kaczki

Kotlety mielone z kaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2203 Ocena: 48845

Dodano:

Odsłon: 3446

Bardzo proste w przygotowaniu i bardzo smaczne kotlety mielone z piersi kaczki. Lekko podkręcone szalotką i aromatyczną natką pietruszki. Z zewnątrz chrupiące, w środku przepysznie soczyste.

Składniki

  • 2 filety z kaczki ze skórą
  • 3 szalotki
  • natka pietruszki
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej rzepakowy do smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety mielone z kaczki

Przygotowanie

  1. Filety z kaczki oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie mielimy w maszynce do mięsa (średnie sitko) razem z szalotkami.
    Do mięsa wbijamy jako, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, 3- łyżki bułki tartej (w razie potrzeby troszkę więcej) do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Z tak przygotowanego mięsa, formujemy kotlety, które smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
    Kotlety, można również upiec w temperaturze 200°C przez około 20-25 min (w zależności od wielkości kotletów). Pod koniec można włączyć termoobieg.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń