Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z kapustą i pieczarkami

Kotlety mielone z kapustą i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 832 Ocena: 16520

Dodano:

Odsłon: 4552

Zwykłe kotlety z dodatkami. Co zrobić kiedy zostaje mięso lub bigos z młodej kapusty ? U mnie powstają takie kotlety.

Składniki

  • mięso mielone 500 g
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • pieczarki 150 g
  • sól, pieprz
  • koperek 2 łyżki
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa bułka moczona w mleku
  • natka pietruszki 2 łyżki
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety mielone z kapustą i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy drobno , cebulę obieramy i kroimy w kostkę, marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pieczarki kroimy w dość drobną kostkę.
    W garnku rozgrzewamy masło lub olej , dusimy warzywa do momentu aż zmiękną, możemy lekko podlewać wodą. studzimy.
    Do mięsa dodajemy uduszone warzywa oraz resztę składników
    Wyrabiamy masę.

  2. Dłońmi formujemy kotleciki, każdego obtaczamy w bułce tartej.

    Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy kotlety na rumiano z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 sierpnia 2020 Sister, nie rozpędzaj się tak, bo mam ślinotok 15 minut przed 21-wszą ;)
Trzy takie przepisy na raz? Tak nie, tak nie może być, no i jak tu żyć, jak żyć ;p
Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń