Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe kotlety z dodatkami. Co zrobić kiedy zostaje mięso lub bigos z młodej kapusty ? U mnie powstają takie kotlety.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2814
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421916
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2189
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2814
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421916
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2189
Składniki
Kapustę szatkujemy drobno , cebulę obieramy i kroimy w kostkę, marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pieczarki kroimy w dość drobną kostkę. W garnku rozgrzewamy masło lub olej , dusimy warzywa do momentu aż zmiękną, możemy lekko podlewać wodą. studzimy. Do mięsa dodajemy uduszone warzywa oraz resztę składników Wyrabiamy masę.
Dłońmi formujemy kotleciki, każdego obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy kotlety na rumiano z obu stron.