Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 832 Ocena: 16520
Dodano: 18.08.2020
Odsłon: 4552
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Kapustę szatkujemy drobno , cebulę obieramy i kroimy w kostkę, marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pieczarki kroimy w dość drobną kostkę.
W garnku rozgrzewamy masło lub olej , dusimy warzywa do momentu aż zmiękną, możemy lekko podlewać wodą. studzimy.
Do mięsa dodajemy uduszone warzywa oraz resztę składników
Wyrabiamy masę.
Dłońmi formujemy kotleciki, każdego obtaczamy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy kotlety na rumiano z obu stron.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

KulinarnaChwila 19 sierpnia 2020Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam takie kotleciki, zjem za Lwa ;)))) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 18 sierpnia 2020Zgłoś do usunięcia
Sister, nie rozpędzaj się tak, bo mam ślinotok 15 minut przed 21-wszą ;)Trzy takie przepisy na raz? Tak nie, tak nie może być, no i jak tu żyć, jak żyć ;p Odpowiedzi: 4 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz