Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na kapustę młodą już się zaczyna, a więc do dzieła. Kotlety mielone pod kapuściną pierzynką jest to idealne połączenie. Takie kotleciki możemy podać na Święta Wielkanocne.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11944
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 768
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 102
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2830
Polecam.
Odsłon: 503
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 753
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11944
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 768
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 102
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2830
Polecam.
Odsłon: 503
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 753
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję sól, majeranek, paprykę ostrą, bułkę tartą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną. Z masy mięsnej robię duże płaskie kotlety, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°C.
2. Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa przekładam do garnka zalewam wodą i gotuję 20 minut z dodatkiem Vegety. Po tym czasie wlewam ocet, wsypuję cukier i zagęszczam sos mąką rozrobioną w malej ilości wody. 3. Kapustę układam na każdym upieczonym kotlecie i posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach. Zapiekam w piekarniku 5 minut.
4. Kotlety gotowe. 5. Smacznego.