Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na kapustę młodą już się zaczyna, a więc do dzieła. Kotlety mielone pod kapuściną pierzynką jest to idealne połączenie. Takie kotleciki możemy podać na Święta Wielkanocne.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5651
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33353
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 91
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5651
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33353
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 91
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję sól, majeranek, paprykę ostrą, bułkę tartą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną. Z masy mięsnej robię duże płaskie kotlety, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°C.
2. Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa przekładam do garnka zalewam wodą i gotuję 20 minut z dodatkiem Vegety. Po tym czasie wlewam ocet, wsypuję cukier i zagęszczam sos mąką rozrobioną w malej ilości wody. 3. Kapustę układam na każdym upieczonym kotlecie i posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach. Zapiekam w piekarniku 5 minut.
4. Kotlety gotowe. 5. Smacznego.