Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z kapustą włoską

Kotlety mielone z kapustą włoską

Autor:

Przepisów i artykułów: 2157 Ocena: 47998

Dodano:

Odsłon: 4441

Dzięki dodatkowi kapusty, kotlety wyszły bardzo delikatne i soczyste.

Składniki

  • 500 g kapusty włoskiej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 500 g mielonej szynki wieprzowej
  • olej do smażenia
  • bułka tarta
  • kminek mielony
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy. Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę, dodajemy kapustę, dolewamy bulion i dusimy do miękkości. Nadmiar płynu odparowujemy, kapustę studzimy, później mielimy, mieszamy z mięsem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem.
    Z przygotowanej masy formujemy kotlety (tak, tak…bez jajka, bułki i takich tam ;) ), obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń