Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-04-2025
Kotlety mielone z kiszoną kapustą – kwintesencja polskich tradycyjnych smaków. Wspaniale soczyste w środku i chrupiące zewnątrz.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1015
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4424
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2776
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38738
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1015
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4424
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2776
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38738
Składniki
Kapusty kiszonej nie płucz, dzięki temu doda kwaskowatego smaku kotletom. Posiekaj ją jednak drobno i przełóż do garnka. Zalej wodą tak, aby ją przykrywała i gotuj przez ok. 30 minut. Odcedź bardzo dokładnie na sitku i odciśnij nadmiar wody.
W tym czasie cebule obierz i drobno posiekaj. Podsmaż je na odrobinie oleju aż będą miękkie i złociste. Odstaw do przestudzenia.
W dużej misce połącz mięso mielone, ugotowaną i ostudzoną kapustę oraz podsmażoną cebulę. Dodaj jajko, kminek, majeranek, sól i pieprz. Wyrób masę ręką aż będzie jednolita i dobrze związana.
Z masy uformuj kotlety. Obtocz je w bułce tartej z każdej strony.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż kotlety mielone z kiszoną kapustą z obu stron na średnim ogniu po kilka minut. Z zewnątrz powinny zrobić się złote.