Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z kiszoną kapustą – kwintesencja polskich tradycyjnych smaków. Wspaniale soczyste w środku i chrupiące zewnątrz.
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 577
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 255
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 168
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 399
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 577
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 255
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 168
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 399
Składniki
Kapusty kiszonej nie płucz, dzięki temu doda kwaskowatego smaku kotletom. Posiekaj ją jednak drobno i przełóż do garnka. Zalej wodą tak, aby ją przykrywała i gotuj przez ok. 30 minut. Odcedź bardzo dokładnie na sitku i odciśnij nadmiar wody.
W tym czasie cebule obierz i drobno posiekaj. Podsmaż je na odrobinie oleju aż będą miękkie i złociste. Odstaw do przestudzenia.
W dużej misce połącz mięso mielone, ugotowaną i ostudzoną kapustę oraz podsmażoną cebulę. Dodaj jajko, kminek, majeranek, sól i pieprz. Wyrób masę ręką aż będzie jednolita i dobrze związana.
Z masy uformuj kotlety. Obtocz je w bułce tartej z każdej strony.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż kotlety mielone z kiszoną kapustą z obu stron na średnim ogniu po kilka minut. Z zewnątrz powinny zrobić się złote.